Endret: 23 des 2016     Opprettet: 8 feb 2012

Brannalarmen går - FAQ

Brannalarm:

Ved brannalarm vil du høre korte støt i klokker i gangen og korte pip i summer i leiligheten. Lukk eventuelle åpne dører/vindu og begi deg ut av bygget. Vi har samlingspunkt ved fontenen.

Rutiner:

Brannvesenet blir automatisk tilkalt ved fellesalarm. Styret vil møte brannvesenet ved brannsentral i Karenslyst Alle 50 og begi seg til brannsonen. Brannalarmen vil bli skrudd av når brannvesenet har klarert bygningen. Alle kan da gå tilbake i bygget. Styret har vanligvis på seg gule vester og vil informere fortløpende.

Heis/garasje:

Heisene stopper automatisk og branndør inn i garasjen U2 vil automatisk bli stengt. Er du i garasjen med bil, stopp på nærmeste plass og gå ut av bygningen.

Det kan ta litt tid før styret får startet opp heisene og åpnet garasjen etter en brannalarm.

Nødutgang/trappene:

Bruk alltid trappene når brannalarmen er utløst. Alle branndørene i trappegangen vil automatisk bli lukket. Det blir automatisk startet overtrykksvifter i øverste etasje som vil sørge for at trappegangen ned/ut er fri for røyk. Alle utgangsdører og nødutgangsdører i bodområdet/garasjen vil automatisk bli opplåst.

Hjelp, jeg har utløst brannalarmen:

Har du selv utløst brannalarmen pga. steking eller lignende: Brannvesenet leser av på sentralen hvilken leilighet som har utløst alarmen og vil straks komme til leiligheten for å sjekke situasjonen. Ring også styreleder.

Vi har 2 typer brannalarmer i leilighetene, den ene som er på soverommet med 9V batteri og en i gangen uten batteri. Brannalarm på soverommet er ikke koblet til brannvesenet og piper bare i din leilighet.

Brannalarm i gangen er koblet direkte til brannvesenet og fellesalarm på bygget. Blir det formye røyk i leiligheten vil denne starte med noen korte pip for å forvarsle. Øker mengden røyk vil hovedalarmen gå og brannvesenet vil automatisk bli varslet.

DET BRENNER

Dette må du huske ved brann

1. REDDE

Sørg for at hele familien kommer i trygghet på avtalt møtested utenfor boligen.

2. VARSLE

Varsle brannvesenet på nødnummer 110. Varsle også naboer.

3. SLOKKE

Dersom situasjonen tillater det, kan voksne forsøke å slokke brannen med husbrannslange og/eller brannslokkeapparat. Unngå imidlertid å utsette dere for stor fare. Husk at røyken er svært giftig. I mange tilfeller er det best å vente på brannvesenet.

(Kilde: Norsk Brannvernforening)